Biegi nie chcą wychodzić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamil_n
    Classic
    • 2010
    • 6

Biegi nie chcą wychodzić

Zamieszczone przez rrysio
    Może od Ambiente wzwyż ten kabelek już jest a Classiki/Minty go nie mają?
    o ile mi wiadomo, to założenie tempomatu do classica nie jest takie proste, tam jeszcze czegos brakuje chyba
  • zakum7
    Drive
    • 2008
    • 53

Biegi nie chcą wychodzić

Witam Koledzy mam problem z biegami otóż po kupnie autka zauważyłem że 2 troszkę cieżko wychodziła ale to co się stało dziś to masakra 2 pcham na siłe i bywa tak żę wpada mi 4. Z 4 też jest problem musze ja pchac na chama dosłownie i trzymać zarazem żeby nie poszła np 3 czy 5. Czym to może być spowodowane. Proszę o pomoc.

Komentarz

• Angel
      Rider
      • 2008
      • 503
      • Octavia III combi (5E5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zadzwon do tego goscia 507833588. Mieszka na slasku ale facet specjalizuje sie w robieniu skrzyn biegow min grupy VW. Ma na imie Tomek
      Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• zakum7
        Drive
        • 2008
        • 53

dzieki kolego zadzwonię może na telefon coś poradzi. Jeśli ktoś miał podobny problem to prosze o poradę im więcej opini tym wieksze prawdopodobieństwo że będą trafne

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

pewnie mechanizm do regulacji

Komentarz

• zakum7
            Drive
            • 2008
            • 53

właśnie dzowniłem do ASO i koleś mi powiedział że przy benzyniakach nie ma regulacji tylko trzeba wymienić jakieś drobne elementy prawda czy kolo mnie wali w rogi?? Powiedział że regulacja jest tylko przy dieslach ??

Komentarz

• marekzu
              L&K
              • 2007
              • 1412
              • Superb II combi (3V5)

zawsze jest jakas regulacja

Komentarz

• look
                Drive
                • 2005
                • 73

W ASO Interauto na Kocmyrzowskiej w Krakowie pewnie by to wyregulowali (o ile nie jest już za późno), mialem problem z ciężko wchodzącymi biegami (mam ten sam silnik i tą samą badziewną skrzynie) i w mojej sytuacji wystarczyła regulacja.
                Co prawda w innym ASO twierdzili że nic nie da się zrobić i nie ma żadnej regulacji.

Komentarz

• zakum7
                  Drive
                  • 2008
                  • 53

No więc widzę że muszę zebrać trochę informacji o tej regulacji żeby mi nie wcisnęli wymiany części badziewiaki z ASO. Za regulacje zapłacę 20 zł a za ich pomysły pewnie co najmniej ze 100 zł CO tam dokładnie się reguluje ma ktoś wiedzę techniczną??

[ Dodano: Pią 31 Paź, 08 07:49 ]
                  No i po problemie. Mieliście racje po części tzn cięgienka się blokowały a przyczyną były przewody od instalacji gazowej które chaczyły. Gaowonik spierdocył robotę dziś jadę go opier... okrzyczeć

Komentarz

Pracuję...